Petalia – Flori cu Poveste

Astazi ne-a vizitat virtual Petalia, sa ne povesteasca despre cum aduce culoare in fiecare nunta la care participa.

petalia-003a

 

1. Povesteste-ne cum s-a nascut pasiunea pentru decoratiunile florale. De ce Florile?

Sa va spun ca sunt un om prea sensibil pentru lumea in care traiesc? Nu prea da bine asta, dar in acest context mi-am gasit un loc sub soare. Ce asociere mai potrivita as fi gasit?

 

2. Care este floarea ta preferata?

Intrebarea suna a rezumat asa ca raspunsul este Ranunculus.

ranunculus alb si galben

 

3. Cum ai inceput aceasta meserie frumoasa si mai ti minte din ce era compus primul aranjament?

Tin minte ca primul aranjament pe care l-am facut nu semana deloc cu cel pe care l-am facut azi :) . Dar…toata lumea are un inceput.

2

 

4. Care sunt principalele lucruri de care ti cont cand faci un aranjament?

In primul rand de mesajul care se doreste a fi transmis, apoi de preferintele destinatarului si in final ma ocup sa aleg florile si accesoriile care vor crea povestea acelui aranjament. Poate parea facil dar este multa munca, sunt multe ore petrecute pentru a gasi cea mai buna varianta.

 

5. Esti influentata de trenduri sau mai de graba conservatoare?

Daca trendurile coincid cu modul in care eu aleg sa asez florile atunci sunt in trend.

 

6. Cred ca multe viitoare mirese ar vrea sa stie cum decurge o prima intrevedere cu tine si apoi ce pasi urmati impreuna pana la produsul final.

Prima intalnire este pentru a face cunostinta si sa stam de vorba despre realitatea lor. Prea putine au fost cazurile in care ideea initiala coincidea cu rezultatul final al discutiei. Sunt multe lucruri care se descopera doar printr-o intalnire tete a tete.

 

7. Care ar fi florile carora ar trebui sa li se acorde o atentie mai mare, dar din varii motive sunt intr-un con de umbra.

Alegerea tipurilor de flori tine doar de felul de a fi a unei persoane. Datoria mea este sa spun ce poate oferi fiecare floare ca satisfactie in momentul in care este privita, mai presus de ideile preconcepute impamantanite.

 

8. Vorbeste-ne un pic despre o floare mai putin cunoscuta dar ceruta in buchetele mireselor

Aleg sa vorbesc aici despre anemone. Numele este cunoscut multora dar am observat ca putini au avut ocazia sa ii mangaie petalele. Efectul pe care il creeaza intr-un buchet este de poveste :)

buchet colorat de mireasa, buchet de mireasa cu anemone, ranunculus, heliborus, frezii, lalele

Va voi spune si despre heliborus, rafinat si gingas, o floare de primavara, nu are miros, se gaseste in variante de alb, verde, mov si nuante ale acestora.

 

9. Ce sfatuiesti miresele cand se apuca de cautat florile pt marele eveniment? De ce sa tina cont, ce pasi sa urmeze?

O disctutie despre acest capitol al nuntii trebuie sa aibe loc cu minim o luna inainte. Florile pe care aleg sa le foloseasca sa fie de buna calitate, proaspete si sa reuseasca sa scoata in evidenta atmosfera pe care au ales sa o creeze in cadrul evenimentului.

 

10. Crezi in necesitatea consilierii in acest domeniu? Ne poti si argumenta raspunsul?

Este nevoie de consiliere in acest domeniu cu siguranta. Daca nu ar fi fost importante florile de ce mai sunt inca prezente pe mesele de la o petrecere? Ele sunt responsabile de o buna parte a atmosferei petrecerii. Sunt la fel de importante ca rochia de mireasa. Nu sunt doar un accesoriu.

 

11. Cat ai lucrat cel mai mult la un buchet? Dar la un aranjament?

Atunci cand lucrez mi se pare ca timpul este nedrept, trece prea repede! Fiecare aranjament pe care il lucrez necesita minim o ora. Nu seamana unul cu altul, toate sunt diferite. Mi s-a intamplat, lucram la o comanda corporate pentru Craciun, sa-mi dau seama la un moment dat ca se facute 4 dimineata si eu preconizasem sa termin la 23.30….

 

12. Care ar fi cele mai frecvente lucruri de care te lovesti in munca ta? Pe care ti-ai dori sa le eviti si cu care ai dori sa te intalnesti mai des?

Nu exista lucruri pe care vreau sa le evit si lucruri care imi doresc sa se intample mai des. Le vad ca pe provocari si reusite mai degraba. Echilibrul este foarte important atat in ceea ce priveste designul unui aranjament dar si in viata mea ca om.

 

13. Din experienta ta: cum ar trebui miresele sa aleaga un florist pentru nunta?

Stilul pe care il are un florist cred ca este primul criteriu. Daca sunt mai multi pe aceasta lista atunci departajarea ar putea fi, in cadrul unei discutii, abordarea ficaruia si disponibilitatrea dedicarii evenimentului respectiv. Eu lucrez un singur eveniment pentru o data anume tocmai pentru a ma concentra exclusiv pe clientul respectiv si a-i fi alaturi in pregatiri.

 

14. Ce ai vazut in alte tari si ti-ar place sa vezi si la noi?

Mai mult curaj in alegerea diferitelor tipuri de flori.

 

15. Stim ca nu te limitezi doar la aranjamentele pentru evenimente. Vorbeste-ne putin despre lucrurile frumoase care iti mai ies din mana.

“Celelalte lucruri” sunt deliciul unei zile petrecute in atelier. E ca si cand ai manca o bucata de ciocolata care iti place la nebunie sau ca si cand tocmai ai primit ceva ce iti doreai din toata inima dar care nu ti l-ai permis pana atunci. Si spun acest lucru pentru ca atunci cand creez un aranjament cu flori, personalizat, simt incantarea!

Petalia

 

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>