Ora tortului

ora tortului 01

 

Daca saptamana trecuta v-am povestit cate ceva despre tortul care se asambleaza la fata locului, astazi a venit vremea sa va dau cateva sfaturi legate de ora la care este bine sa serviti tortul.

Am intalnit nu de putine ori persoane care nu concepeau sa “programeze” tortul mai devreme de ora 3 dimineata. Acesta este de obicei primul comentariu atunci cand prezint prima versiune de desfasurator – nu este tortul prea devreme?

Nu, daca nu este inainte de miezul noptii, tortul sigur nu este prea devreme. Pentru o nunta tipica romaneasca, tortul ar trebui sa fie programat undeva intre orele 1.30 si 2. Bineinteles, aceasta ora poate varia in functie de ora de incepere a petrecerii, de numarul momentelor de entertainment (care trebuie puse NEAPARAT intercalat cu servirea felurilor de mancare – si nu in acelasi timp), dar si de numarul felurilor de mancare. Daca mancarea este servita, sau daca este sub forma de bufet. In orice caz, incercati sa nu programati servirea tortului mai tarziu de ora 2.

Pentru ca simt ca trebuie sa argumentez cele spuse, o sa o fac. In primul rand, la orice nunta exista intarzieri. Nu este o delegatie oficiala a vreunui presedinte intr-o tara straina, ca sa se tina cont strict de orar, este o nunta, oamenii sunt relaxati si acesta este un lucru foarte bun. Doar ca atunci cand exista intarzieri, cumularea lor duce la o intarziere foarte mare a ultimului lucru din meniu – tortul. Si uite-asa va treziti ca in loc de ora 3, tortul vine la 5. Ceea ce, credeti-ma, e foarte tarziu pentru invitatii care nu rezista asa bine la oboseala, dar totusi vor sa stea “pana la tort”. Imaginati-va cam ce se intampla daca programati “sosirea” tortului la ora 5…

Am auzit si contraargumente de genul – sa nu creada oamenii ca-i trimitem acasa. Nu – daca nu vreti sa trimiteti oamenii acasa, nu-i veti trimite. Asta se va vedea in principiu dupa felul in care veti trata momentul “dupa tort”. Daca petrecerea se incinge si mai tare, fiti siguri ca invitatii care vor sa ramana vor ramane. Ganditi-va bine la asta – vreti ca momentul tortului sa fie unul in care invitatii zambesc sincer si se bucura pentru voi, nu se sterg de lacrimile care le curg pe sub cearcane de bucurie ca in sfarsit pot merge acasa.

Daca totusi programul nuntii este atat de incarcat incat este absolut imposibil sa programati tortul la o ora “decenta”, incercati altceva – puteti sa-l prezentati inainte de cel de-al patrulea fel de mancare, iar invitatii care pleaca mai devreme se pot bucura ca au fost prezenti la moment si vor putea primi “la pachet” o felie generoasa, astfel incat s-o poata savura acasa, in ce conditii doresc. Pentru invitatii care raman la petrecere, servirea tortului se poate face in ordinea fireasca, dupa cel de-al patrulea fel de mancare.

Va urez tort placut si fara torturi aferente!

ora tortului 02

Credit foto: Cristian Ana

Credit foto imagine de start: Theo Manusaride

Comments

Powered by Facebook Comments

One comment to Ora tortului

  • Alexia  says:

    Foarte util atat articolul acesta, cat si site-ul. O sa am nunta anul acesta si e bine sa stiu din timp astfel de chestii. Tortul o sa fie realizat de cei de la http://www.deliciilekronstadt.ro si sincer de abia astept… tortul este vedeta serii. :D sper ca o sa le placa si invitatiilor.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>