Locatiile pentru sedinta foto din ziua nuntii

Pentru cele mai multe viitoare mirese, cuvintele “sedinta de logodna” sau “trash the dress” sunt termeni care nu mai au niciun secret. Ba chiar le trezesc in imaginatie locuri si actiuni foarte clare. Si sunt total lipsite de stres: nimic nu poate merge rau. Si de ce ar merge cand ai atat timp la dispozitie, cand poti reprograma sedinta daca vremea este rea si cand poti alege orice loc din lumea ti-l doresti (si ti-l permite bugetul). O singura sedinta ridica insa mereu emotii: cea din ziua nuntii. La ce ora sa fie programata? De cat timp este nevoie? Si mai ales, unde sa fie facuta? La ultima intrebare vom incerca sa raspundem in acest articol.

De la bun inceput trebuie sa ne punem doua intrebari. Prima: in aer liber sau la interior? Si a doua: gratuita sau trecem in buget si o suma pentru ea? Ca o regula destul de generala, majoritatea locatiilor de exterior sunt gratuite si majoritatea celor de interior costa. Dar, sa le luam pe rand.

Cand vorbim de locatie de exterior, in realitate discutam despre un… parc. Evident, nu doar in parcuri se pot face sesiunile foto din ziua nuntii in aer liber, dar celelalte sunt sau cu bani (curti de palate) sau greu de abordat (street – Calea Victoriei, Centrul vechi, samd). Ah, am scos din ecuatie locatiile de exterior unde miresele stau la coada in Bucuresti: Muzeul de Istorie si coloanele Ateneului Roman. Bun, sa ne intoarcem la parcuri. In primul rand sunt gratuite. In al doilea rand, exista cateva locuri prin ele care nu arata a parc atunci cand sunt privite prin obiectivul unui fotograf bun. Au insa si cateva dezavantaje: praful care va poate murdari rochia si toata lumea care vrea sa vada mireasa. Iar daca locatiile cele bune sunt prea departe si vreti totusi sa mergeti in parc, s-ar putea ca fotograful sa fie obligat sa ia doar cadre stranse si cu fundalul “blurat”, ca sa nu se vada biciclistii, cosurile de gunoi sau blocurile mai inaltute din fundal. Ca alternativa, va puteti gandi la Muzeul Satului.

A doua varianta este cea a unei locatii de interior. Aici vin in intampinare majoritatea hotelelor si cafenelelor din Bucuresti. Trebuie doar sa dati banuti deoparte, pentru ca locatiile de interior costa (undeva intre 150 de lei si 100 de euro pe ora). Sau, daca va ganditi la un hotel, puteti sa va luati o camera ca sa va faceti sedinta foto acolo – taxa e cam la aceasi nivel cu costul unei camere si aveti avantajul ca va puteti face si pregatirile nuntii in camera unui hotel de 4-5 stele.

Pe langa toate variantele de mai sus, exista si o a treia: cea la care doar mirii au acces. Exista cladiri istorice, gradini, cluburi care arata spectaculos dar unde nu se poate intra in mod normal. Daca dispuneti de astfel de cunostinte, nu ezitati sa va puneti fotograful la curent si sa luati o decizie impreuna.

Iar in final, un sfat: fotografii au toti un “stoc” de locatii la indemana. Vizitate, testate, unde stiu ca totul merge bine. Dar, daca stiti ca doriti ceva anume, ceva cu adevarat unic, nu uitati ca meseria lor de baza este totusi fotografia si cunostintele lor despre parcuri, hoteluri, cafenele si altele asemenea sunt totusi limitate. Luati taurul de coarne si vedeti daca nu cumva chiar voi puteti gasi locatia ideala pentru sedinta foto din ziua nuntii voastre.

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>