La probat rochii de mireasă

la probat rochii1

Scriam într-o postare anterioară ce sfătuiesc miresele să facă după ce încep pregătirile. Ultima idee era legată de probe. Adică subiectul de astăzi. :) Mai exact, trebuie să ai în vedere când trebuie să faci programarea, cum mergi la probă și, mai ales, cine te însoțește.

1. Când faci programarea

Stabilește programarea cu minim o săptămână înainte, mai ales dacă vizezi ore de vârf : după 17h sau în week-end. Unele magazine sunt luate cu asalt!

Dacă mergi la probă seara e mai simplu, probabil te vei rezuma la un magazin.

Dacă mergi în week-end, ai grijă ca programările să fie făcute în funcție de distanțele dintre magazine și ora/jumătatea de oră petrecută la probă. Întreabă cât durează programarea. Pe site-uri nu sunt afișate aceste detalii și poți avea surpriza că ai calculat greșit timpul pentru cele 10 rochii de pe listă.

Ca să probezi cât mai multe rochii și să fii cât mai relaxată, fără să alergi pe străzi, organizarea este esențială !

2. Cum mergi la probă

Am auzit deseori mirese care se plângeau că rochiile probate erau pătate. Nu e numai responsabilitatea magazinelor să păstreze mereu rochiile curate, e nevoie de un gram de ajutor și din partea mireselor. Renunță la machiaj în zilele cu probe. Fondul de ten se va lipi de materiale. Și rochiile nu pot fi curățate la nesfârșit. Inevitabil de la o probă la alta se adună și mai multe pete de fond de ten și fard, oricât de atentă ești și oricât de bune sunt produsele de îngrijire !

3. Cine te însoțește la probe

Ei bine, subiectul meu preferat. Știu că tentația de a merge cu mama, sora, soacra, mătușa, verișoara, cele mai bune cinci prietene din copilărie, cele mai bune două din liceu și unica din facultate e mare, dar … NU ! Limitează pe cât posibil numărul persoanelor care te însoțesc.

Ține cont că spațiile nu sunt atât de încăpătoare (nici la magazine și nici la târgurile de nunți, mai ales acolo !).

Cel mai important, trebuie să ai în vedere că fiecare dintre ele va avea o preferință. Rareori aceasta coincide cu a ta. Poți testa aspectul acesta arătând diferite modele în cataloage sau pe internet. Dacă tu ai o preferință pe o pagină și prietenele tale îți indică cu totul alt stil, e clar că aveți gusturi diferite.

Dacă te însoțesc în căutări și se limitează la a te ruga să probezi un anumit model e în regulă, problema apare când ție îți place un stil și lor altul. Dacă sunt și implicații financiare (plătește altcineva în afară de tine) e și mai greu. Am fost de multe ori lângă mirese presate de cei din jur, derutate de păreri și păreri. Uneori mireasa a ales fără să țină cont de ele, alteori a cedat și a ales un model frumos, care însă reprezenta dorința altora.

Nu uita și eventual spune-le și lor cât de delicat poți : TU ești mireasa. Cele care au îmbărcat deja rochia de mireasă au avut clipa lor, cele care nu s-au căsătorit cu atât mai mult vor avea ocazia să aleagă ce le place. Este incredibil de trist să vezi mirese plângând că mama le imaginează prințese când ele adoră sirenele, când ele s-ar îmbrăca în rochie midi dar întraega familie e scandalizată sau prietenele se strâmbă că alegerea nu le satisface gusturile. Urmează-ți visul! Dacă nu vrei să deranjezi pe nimeni, programează o zi doar cu probe fără efect imediat, unde să mergi însoțită de persoanele dragi ție fără stresul că în acea zi vei lua o decizie. Dacă îți place un model te poți întoarce liniștită să analizezi.

Dacă ai nevoie de o persoană obiectivă, care să te ajute să scutești drumuri inutile la magazinele ale căror colecții nu se încadrează în buget sau în stilul tău, care să te ajute să depășești presiunile celor din jur legate de rochia de mireasă, nu uita că îmi poți scrie oricând!

Mirela – www.mireselemirinei.com

Credit foto: Manu Petra

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>