Ingrijirea unghiilor pro si contra unghiilor false la nunta

Unghiile sunt ca o carte de vizita: vorbesc despre noi. Lungi sau scurte, colorate sau naturale, in primul rand trebuie sa radieze sanatate. Seara inainte de culcare aplicati o crema grasa speciala pt maini, o crema cu care masati cuticulele si un ulei pt unghii, apoi daca puteti dormiti cu manusi de bumbac. Dupa un tratament periodic veti descoperi cat de mari pot fi diferentele.

O lunga perioada, “uniforma” obligatorie a unei mirese a inclus unghiile false si manichiura french. Sa atacam putin problema unghiilor false. Primul lucru pe care trebuie sa il stim este ca pentru aplicarea lor, unghia naturala este pilita si este acoperita cu un adeziv care nu-i mai da voie sa respire. In afara de aspectul artificial, surpriza vine abia dupa trei saptamani, cand mergem la intretinere si urmeaza iar pilire si iar aplicare de gel. Surpriza adevarata si din pacate dureroasa vine daca dorim sa le scoatem. Scoaterea unghiilor false se face prin pilire, rezultatul fiind cateva luni in care unghia traumatizata este foarte subtire si tinde sa creasca precum o cojita ce provoaca durere. Unde mai pui ca nu mai sunt la moda.

Recomand cu caldura tratamentul unghiilor cu ulei incalzit. Intr-un recipient incalzim ulei la bain-marie, introducem mana in uleiul cald pentru cateva minute si apoi masam bine. Unghia si cuticula se dau cu o crema grasa si introducem mainile in manusi de plastic si apoi in manusi de bumbac. Apoi clatim cu apa calduta din abundenta, si aplicam o crema pentru maini si unghii.

Pentru unghii ingalbenite puteti apela la zeama de lamaie. Se freaca unghia cu un pic de zeama de lamaie dar nu foarte des pentru ca este acida. Pentru a evita exfolierea lor, folositi pile de sticla si incercati pe cat posibil sa piliti in aceeasi directie: miscarile de dute-vino lezeaza unghia si o fac devina casanta.

Cuticulele se ingrijesc hidratandu-le periodic cu ulei , iar cand cresc se imping usor cu un betisor de lemn dinspre unghie spre deget. Daca v-ati obisnuit sa le taiati, nu le taiati de tot, cuticula protejand de infectii si mai mult de atat riscati sa modificati forma unghiei insistand la baza ei, la locul de formare.

Indiferent daca veti aborda o manichiura colorata sau nude la nunta, important e sa va caracterizeze rezultatul si sa va simtiti bine cu manichiura pe care o purtati, astfel o puneti in valoare si va fi admirata.

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>