Alegerea bisericii

 

alegerea bisericii

Momentul central al nuntii il reprezinta ceremonia religioasa. Clipa cand pasiti in casa Domnului, venind cu sufletul deschis, dorind ca El sa dea Binecuvantarea Sa. Este momentul cand din doua entitati devenim una, cand nu mai suntem singuri, ci vom avea mereu alaturi la bine si la greu un suflet, de care sa avem grija si care sa ne bucure viata. Acest moment il putem simti pe deplin implinit si daca avem in vedere cateva lucruri.

Cel mai important este sa alegem biserica. Daca ne dorim o biserica cu renume (Domnita Balsa, Sf Spiridon, Sf Elefterie) trebuie sa avem in vedere rezervarea din timp a ei si, mai ales, a intervalului orar. Cu cat mergem mai din timp cu atat avem mai multe sanse sa ne incadram in intervalul orar ideal (17-19) pentru programul nuntii.

In ciuda renumelui, marimii, sau mai cine mai stie ce alte calitati omenesti, biserica pentru nunta trebuie “simtita”. Alegeti-o dupa sentimentul pe care vi-l transmite cand patrundeti pe usa ei. Cu siguranta veti simti din prima care este cea potrivita, veti simti ca in ea doriti sa pasiti la bratul nasului sau al tatalui, asteptand binecuvantarea parintelui.

Mergeti si vizitati mai multe biserici, ascultati preotii la slujba si corul, vedeti ce vi se pare mai aproape de sufletul vostru si nu ezitati sa contactati cat mai repede preotul sa va asigurati programarea in acea zi. Mergeti si asistati si la o slujba de nunta: sunt biserici unde slujba dureaza 25 de minute si biserici unde se intinde pe durata a 45 de minute. Alegeti informat.

Dupa ce ati ales biserica inca un sfat practic ar fi sa vorbiti cu cei de acolo despre optiunile de amenajare: scaune, stalpisori, flori, samd. Vedeti ce va pot oferi si ce va permit sa aduceti voi, in cazul in care nu sunt disponibile acolo.

Nu in ultimul rand, nu uitati inainte de nunta sa mergeti la spovedanie iar la sfarsit sa ascultati vorbele pline de intelepciune ale preotului: vin din suflet si din experienta de viata si iubire de Dumnezeu si oameni. Sigur va vor fi utile in acest drum pe care il incepeti acum in doi, cu bune si cu rele. Indiferent ce ne ofera viata, unitatea si iubirea fac ca acel tot ce se uneste in timpul slujbei de nunta sa fie de nedespartit.

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>